Spontanitet

 

109

Att vara spontan är att lita på magkänslan. Hur ofta gör vi det? Idag planerar vi och lägger upp strategier för att nå våra mål både privat och i arbetet.

Jag tog en ledig dag från jobbet. Använde mitt sommarkort som jag kan åka obegränsat antal resor med tåg och buss i hela Skåne. Frågade Viveka Eriksson om hon ville följa med på en Skånesafari. Vi beger oss till Malmö Centralstation och bestämmer oss för att hoppa på första tåg som kommer in på perrongen. När vi stigit på, vet vi bara att det tar oss mot Helsingborg. Vi kan när som helst hoppa av och ta oss vidare. Vart kommer jag och vad ska jag få uppleva om det inte finns någon given agenda?

Jag känner mig som ett barn, full av nyfikenhet och äventyrslystnad. Det är spännande bara att sitta på tåget och inte veta vad som ska hända.

När tåget stannar i Lund får jag en ingivelse att vi ska gå av där. Vi hoppar av och tar första bussen som kommer till busstorget. Den tar oss till Sjöbo. Vi stannar en kort stund i Sjöbo och tar oss tillbaka till Lund. Vi bestämmer oss för att inte vänta på någon buss utan följa flödet. Den buss som kommer går till Ystad. Vi får åka tillbaka till Sjöbo igen för att sedan komma till Ystad. Det kan ju tyckas onödigt i första anblicken. Men ibland så är det vissa transportsträckor som måste till för att vi ska komma dit vi ska. En bra ingrediens här är tålamodet :-)

Det som utvecklas och får ta utrymme i mig en dag som denna är: Nyfikenhet, äventyrslystnad, tillit, glädje, självförtroende, inspiration, frihet och en stor portion tacksamhet och lycka! Att leka och vara spontan är viktigt även för oss vuxna. Det får livsenergin att flöda. Vad gör du för att din livsenergi ska flöda?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *