Rösten från en dödsdömd

fangelse

När jag för många år sedan var och pratade om kriminalvårdsarbete i en gymnasieskola. Funderade en av eleverna på varför vi inte har dödsstraff i Sverige. Jag avvaktade diskussionen som följde mellan eleverna. Då en elev plötsligt får en aha upplevelse. ”Men om jag tycker det är fel att döda, hur kan det då vara rätt att döda någon som dödat någon? Då tar det ju aldrig slut!” Det satte punkt för diskussionen och ingen hade något mer att tillägga. Jag gick därifrån med en positiv känsla av hopp för framtiden och vår värld.

Jag vill gärna dela en starkt gripande Brittisk dokumentär ”Avrätta mig”. En dödsdömd fånge ansöker om att få bli avrättad efter 23 år på ”death row”. Vem är han? Vad har han gjort? och hur kan han längta efter att dö när han vet att han är oskyldig? Du kan se den till den 16 november. Klicka på länken: Avrätta mig

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *