Resa till Afrika

image

Jag vill göra gott i världen. Det har jag gjort genom att skänka pengar till välgörenhet via olika organisationer. Nu har jag valt att fokusera på en organisation Vision For All. Eftersom jag själv fick glasögon när jag var tre år ligger det här mig varmt om hjärtat. Jag började med att betala in medlemsavgift på 200:- till VFA. Sedan har jag varit med på arbetsmöte som organisationen har några gånger per år. Där tar vi hand om glasögon som samlats in. De glasögon som ändå ligger i byrålådan och inte kommer till nytta kan lämnas in till Synoptik, Memira, Lions eller till mig. Du kan förändra synen på livet för en annan människa. Organisationen är ideell och bygger helt på ideellt arbete från oss som är aktiva. Kan man inte hjälpa till fysiskt så kanske man kan bidra ekonomiskt. Bli medlem eller skänka en summa via PG 90 06 61-0 skriv gärna var du sett att du vill skänka pengar (genom t.ex facebook-sida) Jag arbetar för att sprida budskapet via sociala medier och behöver din hjälp där. För att veta vad som fungerar. Du kan också sms:a vfa 100 till 72 970 så skänker du 100 kronor.

Jag åker till Gambia i slutet på oktober för att dela ut glasögon till behövande. Min insats är att stänga min verksamhet i nästan tre veckor för att åka iväg. Jag undrar hur många företag som skulle stänga sin produktion i tre veckor för att åka och arbeta ideellt…. Kan jag som ensamföretagare göra det så kan säkert större företag göra något. Jag utmanar dig som företagare: Vad kan du tänka dig att bidra med för att hjälpa till så att vi kan åka ut i världen och hjälpa människor. Om vi kan hjälpa någon att se. Kan den personen arbeta och försörja sig och sin familj. Du hjälper inte bara en person utan hela dennes familj. Tänk vad lite som behövs för att göra så stor skillnad. Mitt företag arbetar med Hälsa & Utveckling globalt i och med min insats. Det känns väldigt bra. Mitt lilla företag blir därmed stort :-)

Om du är intresserad av att följa mig och min resa till Gambia. Följ mig här eller på https://www.facebook.com/visionforall. Jag ska försöka skicka rapport från resan fortlöpande. Det är förstås avgörande hur tekniken fungerar. Vi åker ut till ensliga byar i ett vildmarksområde. Men så fort det blir möjligt så kommer jag att rapportera därifrån.

Jag önskar dig en fantastisk helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *