Referenser

12 april 2015: Marie Ek Lipanovska, Själaglad

I helgen var jag på Qi Gong-kurs hos Carina Halvardsson. Vilken underbar form detta är, Wuji Gong. Jag har provat andra mer strikta former. För mig var denna som en värmande kärleksakt där min maskulinitet och femininitet (energierna, de olika inre kvaliteterna) dansade och befruktade sig. Jag känner mig vacker, mjuk, sensuell och kvinnlig när jag utövar detta. 15 minuter tar det. Jag kan göra det hemma och ute, ensam eller i grupp. Så enkelt att integrera i mitt liv detta är. Välkommen säger jag till en ny god daglig vana som skapar harmoni.
Ljuvlig lokal dessutom och Carina Halvardsson är en kompetent behaglig lärare. Full av visdom och skratt. Hon verkligen bjuder på sig själv.
Jag har bara lovord och kan varmt rekommendera denna form av Qi Gong.

”På resa med Carina – Maj 2014, Guldlock”

I juni 2013 lämnade jag yrkeslivet för gott, efter att ha gått i pension ett år tidigare men jobbat kvar på deltid utan lön. Det gjorde jag för att min arbetsplats var ett nystartat företag med ansträngd ekonomi och, eftersom jag hade varit med om att börja bygga upp det, tyckte jag att jag fortfarande hade ett ansvar. Den lojaliteten kostade mig många sömnlösa nätter och en magkatarr som ingenting verkade bita på. Samtidigt hade jag dåligt samvete för att jag, friska människan, skulle kunna gå lös och ledig med god ekonomi, när mina kollegor måste stressa för att få jobb och privatliv att gå ihop.

Som helt arbetsbefriad insåg jag att jag inte skulle ha orkat med ett fortsatt engagemang i mitt gamla yrke, men för att inte behöva bli en som ”parasiterar” på samhället, var jag ständigt sysselsatt med att fundera ut nya projekt, där jag skulle kunna göra nytta. För att inte stagnera i min personliga utveckling började jag en kurs i italienska och intalade mig att jag tyckte det var normalt att bli bemött och undervisad som om jag vore ett barn på lågstadiet, innan jag insåg det absurda i situationen och hoppade av. Allt roligt jag hade tänkt göra när jag fick tid, blev inte gjort, jag blev mer och mer irriterad, tyckte mindre och mindre om mig själv och saknade både lust och livsglädje.

Det var då Carinas tåg kom körande. Jag hade fått tag på ett nummer av tidskriften Hälsa där mina ögon fastnade på artikeln, Carina – kroppsterapeut med kärlek till magen. Efter att ha läst artikeln kände jag att det här skulle kunna vara något för mig. Ännu starkare blev känslan, när jag hittade Carina på nätet och såg att hon fanns på nära pendelavstånd. Jag kontaktade henne, vi bokade en första tid och jag anmälde mig till hennes kurs i Wuji Gong.

I dag, tio månader senare, kommer jag inte ens ihåg hur det känns att ha magkatarr, jag sover bra och jag trivs med mig själv och mitt liv utan att prestera särskilt mycket. Genom villkorslös beröring och i speglande samtal har Carina gett mig kraft och redskap att bearbeta det onda som lagrats i både kropp och själ.

Jag är fri nu. Fri att gå vidare i mitt liv förvissad om att jag har min självklara plats på jorden, att jag duger som den jag är, att jag kan släppa kontrollen på det mesta som jag har försökt kontrollera och att jag inte behöver vara på ständig jakt efter uppgifter som legitimerar min existens eller på yttre attribut för att ställa mitt skal i bästa möjliga dager.

Min resa med Carina börjar närma sig sitt slut. Det är dags för mig att gå vidare på egna ben men Carina hänger med. Hon har intagit platsen på min axel som Luther hade under så många år och där han så envist bet sig fast. Han är nedputtad nu. En gång för alla. I stället för hans tjat om plikt och måsten, hör jag i stället Carinas röst som säger: ”Du duger, du är fantastisk!”

Tack Carina!

Kvinna 70+, Kursdeltagare 2013 

När jag kom i kontakt med Qigong första gången var jag en riktig skeptiker. Tyckte det kändes fånigt att stå och vifta med armar och ben. Jag provade en gång med en grupp ute i naturen där vi fick sällskap av ett rådjur – ett magiskt möte för oss alla. Många år senare kände jag att det var dags och anmälde mig till Carina´s kurs och sedan var jag fast.

Det visade sig att denna form av qigong passade mig. Rörelserna är inte krångliga och krävande men däremot mentalt och fysiskt energigivande. Jag gör min wujigong så ofta jag kan och ju mer jag använder denna metod ju starkare känner jag mig. Jag blir glad, nöjd, lugn och pigg. Att jag lyckats sänka mitt blodtryck är en bonus som gläder mig.

Att uppleva sig själv och släppa alla andra tankar och fokusera på sitt utövande är som att låta hjärnan ta semester, vila, sova. I början var det svårt men man vänjer sig fort.   

 Marie Klint, Kaichron

”Med Carinas Qi-gong kurs har jag fått ett fantastiskt verktyg att landa i mig själv varje dag. Carina har en djup förståelse och kunskap om människan, som gör att det är lätt och inspirerande att lära Qigong tillsammans med henne. Jag känner mig så tacksam för det här verktyget WuJi Gong :-).”

Viveka Eriksson, Damjournalen

”I januari 2013 gick jag en helgkurs i WuJi Gong för Carina Halvardsson. Under två dagar lärde vi oss hela formen. Sedan dess har jag tagit en kvart varje morgon för att göra den.

Rörelserna i WuJi Gong är behagliga och det är lätt att känna energin flöda. Kroppen får sträcka på sig, lederna blir mjuka och sinnet fokuserat. Ju fler gånger jag gör hela formen, ju fler detaljer upptäcker jag i varje moment; hur andningen känns, hur knälederna böjs, hur tankarna vandrar.

Idag har jag en helt annan lyhördhet för min kropps behov, mer energi och jag kan på ett enkelt sätt samla mig och fokusera på det som är viktigt.”

Erik Altenstam, Personlig tränare på Origo Träning och Hälsa

”Under en period i mitt liv upplevde jag en väldigt hög stressnivå på mitt jobb.Jag kände tryck över bröstet och ibland svårigheter att fokusera och kände att jag hade väldigt svårt att slappna av efter jag kom hem från jobb. Mitt liv kändes stressigt.

Jag blev då tipsad om att gå till Carina av en bekant och fick berättat för mig att hon med sin behandlingsmetod skulle kunna hjälpa mig. Efter att jag besökt Carina 2 gånger där hon utförde kinesisk massage (CNT) måste jag erkänna att jag blev överväldigad av resultaten. Dagen efter 2:a behandlingen kände jag mig helt lugn,i ett sinne av totalt välbefinnande. Denna känsla efter behandlingen kan jag inte säga att jag upplevt tidigare. Jag kan Ärligt säga,att jag verkligen rekommenderar Carinas tjänster om du upplever att du har problem med att hantera din stress eller om du helt enkelt bara vill öka ditt välbefinnande och må bra känslan i kroppen.
Tack Carina!”

Claire, 54 år

”Carina!  Your expertise, different treatments, guidance and support have led me on an incredible journey, with you by my side! You have given me light and hope in the extreme darkness!

The  hospital world, operates and gives out endless different strong medicines, as though we are somehow divided into different sections. We are not, our mind, body and souls need to be treated as a whole. This is what you achieve to the highest degree with all your work!

With all your insight and expertise you have enabled me to return from a life sentence of chronic pain, operations and sorrow, returning from 50% to 100% work. Your insight and skills have empowered me to have courage to begin in the dream of a new future. I will get there!

You are a remarkable person, whom I have had the honour and privilege of meeting and being treated by. I continue to grow in strength and courage and words cannot express, just how much I appreciate you in every way!

I sincerely hope that many individuals will have these exceptional opportunities, to be able to gain insight and go forward In their lives.”  

Du kan också läsa recensioner om mig på facebook här

Eller rekommendationer på LinkedIn här

 

Här kommer ett brev som jag fått tillåtelse att publicera som en referens.

”Hej Carina,

Tack för dina fantastiska och omvälvande Chi Nei Tsang behandlingar! Tittade i min almanacka och det är nu snart fem månader sedan jag kom till dig första gången. Det var i början av april. Ska försöka återge något av det som hänt mig under denna tid, men förstår att processen fortfarande pågår.

Minns fortfarande min starka reaktion efter den första behandlingen; om alla människor skulle få uppleva detta skulle det inte längre finnas några krig! Det kanske lät naivt, men den närhet och intimitet jag upplevde gjorde att jag kände att jag aldrig mer ville skada något levande. Trots att du ”bara” hade masserat min mage. Jag hade läst om effekterna och förstod rent intellektuellt att du vitaliserade mina inre organ och tillförde ny energi till dem och jag kände mig verkligen makalöst avstressad. Min mage lugnade också ner sig efter behandlingen och tarmarna arbetade säkert mycket mer i harmoni med varandra än någonsin tidigare, trots att jag inte ändrade något i min kost. Men det bestående minnet är en stark inre glädje och närhet till mig själv.

Men på påskafton smakade plötsligt ölen och snapsen inte lika gott som det brukade och efteråt kände jag att jag inte ville dricka mer alkohol. Jag kopplade först inte ihop det med Chi Nei Tsang, men efterhand som behandlingarna fortsatte märkte jag att jag steg för steg förändrade förhållningssättet till min kropp och inte längre bara förutsatte att den skulle klara av alla gifter och stress och stillasittande som jag utsatte den för. Jag började träna mer regelbundet och min sömn förändrades och blev djupare. Sakta men säkert började också mitt midjemått krympa.

Under tredje behandlingen skedde något som är svårt att sätta ord på. Någonting släppte i kroppen och jag upplevde en stor frid och en stark känsla av att komma hem. Tårarna bara strömmade ned för kinderna på mig. Eftersom din mottagning ligger i samma kvarter som jag är uppvuxen i och har gått i skola i, tog jag en lång promenad genom kvarteren på vägen hem. Jag kände mig närmare mig själv än jag någonsin gjort tidigare.

Efter den tredje behandlingen gjorde vi ett uppehåll, men effekterna fortsatte. Jag hade förstått att Chi Nei Tsang inte bara verkade rent fysiskt utan också på det känslomässiga planet. Likväl som magen och tarmarna är en plats där mat och föda processas, är det också den plats där känslor och information inifrån kroppen och utanför kroppen bearbetas. Eller inte bearbetas. Utan sätter sig som blockeringar i magen. Gamla minnen, obearbetade känslor och trauman, låser energin och hindrar den från att flöda fritt. Olika besvär och sjukdomar kan uppkomma. För mig fick behandlingarna till följd att en stark psykisk blockering släppte på ett högst oväntat sätt. Eftersom min relation till min mamma stördes mycket tidigt efter förlossningen har jag hela mitt liv upplevt att jag aldrig riktigt kunnat separera mig från henne. Jag tror att det var din behandling av området runt naveln som till slut gjorde att jag en dag i somras, fullständigt oväntat, när jag såg henne upplevde att hon var hon och att hennes egenskaper och känslor inte var mina och inte hade någon plats i min kropp. Det var en helt odramatisk upplevelse, men mycket tydlig. Jag kanske ska säga att jag ägnat många, långa år i samtalsterapi för att uppnå detta resultat, men aldrig lyckats.

Vi har pratat mycket, du och jag Carina, om hur svårt det är att sätta ord på kroppens upplevelser och insikten om att kropp och själ hör så tydligt samman. Varje gång jag har tyckt att jag har varit ett sammanhang på spåren, har det tillkommit en ny aspekt och hela resonemanget kullkastats. Jag ska ändå göra ett försök och berätta hur jag upplevde det som hände mig under den under den fjärde och femte behandlingen.

Jag har aldrig upplevt något obehag under dina behandlingar. Din beröring är alltid mjuk och kärleksfull och du vet på något sätt intuitivt hur dina händer ska röra sig och vad du kan göra och vad du inte kan göra. Under den fjärde massagen rörde du dig mycket kring området runt naveln. Förmodligen var det besvärligt för mig för jag somnade till under flera stunder. Blockeringar släppte ändå, sa du. Kroppen skötte sitt. Femte gången hade jag satt mig för att jag skulle föröka vara vaken och med mitt medvetande kvar i kroppen och så blev det också. Det jag mindes efteråt var att jag hade reflekterat över att min livmoder kändes tom. Och att det var helt okej. När jag berättade det för dig sa du att du tyckte det var fantastiskt att jag tillät mitt centrum för kreativitet och skapande att vara tomt och att det var mycket bra. Man behöver inte alltid fylla allting med något. Själv kom jag att gör en annan reflektion.

Efter bägge mina förlossningar stannade moderkakan kvar i livmodern. Även efter jag hade blivit skrapad fanns det bitar kvar och jag hade stora problem. Jag frågade min gynekolog och jag frågade min terapeut varför det hade blivit så. Eftersom förloppet var exakt likadant båda gångerna var jag övertygad om att det inte var någon slump. Ingen hade något tillfredsställande svar. ”Kroppen tog det näst bästa”, sa du, när jag berättade vad jag känt och på något underligt sätt förstod jag hade du hade rätt. Om kroppen mindes glädjen och tryggheten i att ha en egen moderkaka att få näring ifrån som foster och sedan blev berövad den tillgången efter förlossningen och inte fick någon ny näring av modern, ville den inte släppa ifrån sig dessa två, även om deras uppgift var att ge näring till nya liv. Ett fullständigt ”ovetenskapligt” resonemang, jag vet. Men kroppen har sin egen logik. Jag börjar förstå det.

Att andas och att få näring är de två grundläggande behov kroppen har efter att ha lämnat fosterstadiet i moderlivet. Bägge behoven hjälper Chi Nei Tsang mig med. Jag känner hur min andning blir djupare och hur spänningar släpper i kroppen när du behandlar mig. Tryggheten och tilliten närs och växer under dina händer och en stilla lycka och tillfredsställelse sprider sig i kroppen. Jag förstår att det sitter mycket mer spänningar och blockeringar kvar.  Men det är lugnt. Det får ta den tid det tar.

Tack Carina för dina behandlingar.

De har förändrat mitt liv.”

Viveka Eriksson