Inför Afrikaresan

Gambia

Förra helgen var jag i Linköping med Vision For All på ett arbetsmöte tillsammans med ett 40 tal andra entusiastiska volontärer. Där hanteras massor av glasögon som vänliga människor skänker. Det samlas in glasögon i landet fortlöpande. De ska sorteras, tvättas och mätas upp och packas. För att sedan följa med vid någon av alla resor som görs årligen.

Jag åker om mindre än två veckor till Gambia. Vi kommer att åka in i landet på dåliga vägar till Karantaba, i Mansa Konko distriktet, i Kiang West provinsen. Där ska vi besöka några byar för att göra synundersökningar och dela ut glasögon. Jag har ingen aning om vad jag kommer att få uppleva under den här tiden. Men en sak är jag klar över. Den kommer säkert att förändra mitt liv.

Jag tänker på allt som jag tar för givet. Friskt rinnande vatten, fungerande el och internetuppkoppling. Vad är egentligen viktigt när allt kommer omkring? Jag åker snart iväg på en resa där alla dessa moderna ting får stå åt sidan. Där kommer jag att få se vad som verkligen betyder något när allt det andra är bortskalat.

Först hade jag tänkt rapportera fortlöpande via sociala medier om resan. Men eftersom det inte är möjligt kommer jag att göra det när det fungerar. Kanske rapporterar jag i efterhand i dagboksform här på bloggen. Den som lever får se :-)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *