Första träningsdagen

Origo2

Erik möter upp och vi sitter ner och pratar för att gå igenom vad mitt mål med träningen är. Han är lugn, fokuserad och lyssnar. Han är här för mig och vill veta vad jag vill. Jag skriver på ett kontrakt/överenskommelse där våra ansvarsområden är tydligt formulerade.

Det är första träningsdagen och jag känner mig oerhört motiverad och taggad att börja röra kroppen. Jag känner mig lite spänd på hur den ska reagera på belastningen.

Som uppvärmning väljer jag roddmaskin. Fem minuters uppvärmning och jag går naturligtvis ut hårt från början. Jag blir andfådd och Erik säger åt mig att ta det lite lugnare. Jag ska hålla på i fem minuter. Det är bra att ha någon som ser det jag inte själv ser när jag blir för exalterad.

Nu får jag frågan om jag kan göra en vanlig armhävning. Nej, svarar jag direkt. Jag har aldrig varit bra på armhävningar. Är ganska stark i armarna men har kanske fel teknik? Jag provar att göra en vanlig armhävning. Nej, det går inte! På knä går det bättre, 15 stycken blir det.

Jag tränar benböj, utfall, rygg och magträning. Det börjar ta emot lite. Men Erik peppar mig så att jag gör det där lilla extra som är så lätt att strunta i om man är själv.

Nu föreslår Erik att vi ska träna något helt annat. Jag får ett bälte runt midjan med gummiband som han håller tag i så det skapas ett motstånd. Nu ska jag springa allt vad jag kan upp i ett hörn av rummet och hämta en boll. Hålla emot när jag springer tillbaka i rummet och sedan fortsätta till ett annat hörn och lägga ner bollen. Fy fasiken vad jobbigt det här är men väldigt, väldigt roligt :-).

Efter en timmes träning säger vi hej då. Nu ska jag träna själv två gånger den här veckan. Vi bestämmer att ses nästa vecka igen.

Jag behöver någon som ser mig när jag gör för lite eller eventuellt för mycket. Som utmanar mig för att jag ska ge det där lilla extra. Då behöver jag bara fokusera på utmaningen inte vad jag ska göra.

Blodet strömmar i kroppen och det känns härligt att ha kommit igång! 😉

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *