En fjäril kom på besök

Fjäril

När fjärilen kom till jorden.

Det var en gång i januari precis innan vintern kom på allvar.

Jag står i mitt kök och diskar när det fladdrar till vid lysröret ovanför vasken.

–      Men ojdå lilla vän säger jag högt för mig själv. Hur har du kommit hit? och det är ju mitt i vintern och vad ska jag göra med dig? och jag kan ju inte släppa ut dig i vinterkylan och vad ska du leva av och………?!?!?

Jag står som förstummad av att ett sommartecken visar sig för mig. Mitt i smällkalla vintern. Det går tusen tankar genom huvudet. När sinnet lugnat ner sig står jag bara och betraktar detta lilla sköra väsen.

Det är ju tydligt att lysröret värmer gott i alla fall. Den sitter på ett sätt som gör det svårt att se annat än vingarna.

–      Ja du får bo här hos mig så länge du vill. Du tycks ju trivas av lysrörets värme så du kan vara där.

Jag lämnar fjärilen i fred vid lysröret och går och lägger mig. Tänka sig att jag har en fjäril som husdjur nu. Det känns väldigt overkligt alltihop. Undrar vad jag ska förstå med det här besöket?

–      God natt lilla fjäril vi ses i morgon…….

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *