Föreläsningar

Öppna föreläsningar som går att boka plats till finns på sidan Aktuellt.

Svart eller vitt. En ny syn på livet

Hur förvandlar man de svarta motgångar och svårigheter som livet kommit med till de vita segel som gör livsresan behaglig och sann? Kan en människas lidande bli till andra människors välsignelse? Carinas föreläsningar ger dig svaret: Ja! Med en ny syn på livet är allting möjligt. En inspirationsföreläsning för dig som vill se nya perspektiv och möjligheter. Som står inför en förändring eller precis gjort en. Kanske kan också du finna meningen med ditt liv.

En resa för livet

Carina Halvardsson har ett stort engagemang genom ideella insatser. Den här föreläsningen är en berättelse om hennes egen inre och yttre resa, Sverige – Afrika tur och retur. Med bilder från en insats för de fattigaste tar hon dig genom det som förändrade hennes syn på rik och fattig. En berättelse om tron på människans förmåga att ta emot livet och göra det svåra enkelt.

 

Foto: Christopher Nielsen
Foto: Christopher Nielsen  

Bästa vänner

Vänskap är en inspirerande och innerlig föreläsning om hur fruktbart och glädjande det är att ha en riktig vän. Om styrkan i att vara två.

Vi berättar om vår vänskap som förvandlat oss och berikar våra liv. Om att vara vänner bortom de digitala mötesplatserna och hur vi odlar kärlek och förtroende.
Kom och lyssna till berättelsen om en levande vänskap som växer sig allt starkare när vi delar allt vad livet bjuder på.

Boka vår föreläsning om vänskap till ditt företag, församling, organisation, instans, skola eller förening.

​Föreläsare: Carina Halvardsson och Marie Ek Lipanovska

 

En idéell insats för hälsa och utveckling

Carina Halvardsson är engagerad i den ideella organisationen Vision For All. Organisationen hjälper människor i fattiga länder genom att göra synundersökningar och dela ut begagnade glasögon. I oktober 2013 åkte hon iväg för att delta i en insats i Gambia. Välkommen att kontakta henne för en föreläsning om organisationens arbete. Stöd verksamheten gör du på PG 90 06 61-0.

Carina är aktiv styrelsemedlem Försoningsgruppen. De arbetar med ett gediget försoningsprogram från Sydafrika. Programmet bygger på den afrikanska UBUNTU tanken: ”Jag är för att vi är.” Skadas du så skadas jag, för vi hör samman i ett finmaskigt nät av relationer. Det är ingen slump att hon engagerar sig här. Det flätar nämligen samman Carinas bakgrund inom rättsväsendet med hennes nuvarande verksamhet på ett perfekt sätt. Vill du veta hur Försoningsgruppen arbetar? Kontakta henne för att boka en föreläsning. Stöd verksamheten gör du på BG: 766-1093.