Chi Nei Tsang/massage

 

Chi Nei TsangChi Nei Tsang är en mjuk, välgörande massage av de inre organen, med djupa rötter inom den klassiska kinesiska och taoistiska medicinen. Metoden är holistisk och verkar samtidigt på de fysiska, mentala, känslomässiga och andliga planen.

Chi Nei Tsang tillför kroppen energi och lossar samtidigt på spänningar och blockeringar som har varit låsta i de inre organen. Eftersom metoden behandlar ursprungen till problemen blir resultaten ofta bestående och hälsan varaktig. Chi Nei Tsang hjälper dig att bli bekväm i din kropp och att tolka magens signaler. Du blir avspänd och dina inre organ vitaliseras.

Användning

Lämpliga besvär att behandla är till exempel spänningar, värk, magbesvär, utmattningstillstånd, kronisk smärta och trauman. Många av dessa symtom beror på långvarig stress eller obehandlad smärta och att vi inte lyssnat på kroppens signaler. Chi Nei Tsang hämtar hem dig i kroppen och hjälper kroppen att minnas hur det är att slappna av. Avslappningen hjälper hjärnfrekvensen att sjunka. Genom att bli medveten i nuet återhämtar kroppen sig fysiskt och mentalt. Den kärleksfulla beröringen hjälper kroppen att läka och växa i tillit och förtroende. Chi Nei Tsang har också visat sig vara verksamt vid olika typer av beroendeproblematik.

Chi Nei Tsang kan vara ett bra komplement till samtalsterapi under olika stadier av den personliga utvecklingen och kan också användas vid konflikthantering till exempel på arbetsplatser.

Historia

Chi Nei Tsang är en urgammal metod för läkning genom beröring som kommer från munkklostren i bergen i det Taoistiska Kina. Den använder alla principer av Kung Fu och Tai Chi Chuan som är kända som Qi Gong och därför är Chi Nei Tsang en tillämpad form av Qi Gong. Chi Nei Tsang användes av munkarna för att avgifta, förfina och stärka sina kroppar, så att de skulle kunna behålla den höga energi som krävdes för att klara av de högsta nivåerna av andliga övningar.