Att komma igång och träna

bild (20)

Att leva som jag lär är en utmaning ibland. Albert Einstein har sagt ”Den enda källa till kunskap är erfarenheter”.

Jag har inte tränat på nästan ett helt år. Så långt träningsuppehåll har jag aldrig haft. Att promenera och göra Qi-gong regelbundet är för mig inte tillräcklig träning. Min kropp behöver röra sig mer och belastas mer för att må bra. Jag har aldrig varit i sämre fysisk form än nu känns det som. Blir andfådd bara av att gå uppför lite trappor. Kroppshållningen är inte bra och jag känner av ryggen mer än tidigare.

Mitt problem är att det gått alldeles för lång tid sedan träningsskorna var på fötterna. Jag får liksom inte ändan ur vagnen. Nu har förklaringsvarianterna tagit slut och jag inser att det bara är att sätta fart. Men eftersom jag passerat 50-strecket så känns motståndet större än någonsin (om det över huvud taget har något med saken att göra?).

Jag gillar utmaningar och får liksom energi av att utmanas. Därför har jag bestämt mig för att ta hjälp av en PT (Personlig Tränare) för att komma i form.

Jag inleder ett samarbete med Erik Altenstam, personlig tränare på Origo Träning och hälsa.

Här ska jag dela med mig av vilka fördelar jag ser med att ha en personlig tränare, och hur det går med att få den här gamla kroppen i trim igen ;-).

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *