Alla kan göra något!

VFA att se

Jag var själv 3 år då jag fick mina första glasögon. Om jag inte fått det hade jag varit helt blind på mitt ena öga när jag började skolan. Jag är glad över att jag fick hjälp så tidigt. I fattiga länder finns inte den möjligheten. Synen har betydelse för att kunna försörja familjen och sätta mat på bordet. Ren överlevnad helt enkelt. Att korrigera ett synfel tidigt kan ha stor betydelse för framtiden. Det har jag själv fått erfara. Därför är jag väldigt engagerad i organisationen Vision For All. Som arbetar ideellt för att människor i fattiga länder ska få hjälp med glasögon.

Att bidra till att människor som har det svårt ska få det bättre kräver engagemang. Många som vill bidra undrar om deras gåvor verkligen kommer fram till de som behöver hjälpen. Ett sätt att ta reda på det är att engagera sig i någon organisation på ett eller annat sätt. Det behövs många som hjälps åt att samla in begagnade glasögon. Rengöra, mäta upp och packa dessa. Ett gäng frivilliga optiker och assistenter (som själv får betala sin resa) åker ner och gör syntester på behövande. Ser till att plocka fram ett par glasögon som passar. Många undersöks under de dagar som gruppen är där. Det blir inte mycket vila utan mest arbete. Men så blir det också många glada ansikten när bilden klarnar och personen plötsligt kan se.

Ja det är klart att jag vet hur det känns att inte se. Men med hjälp av korrigeringsglas/kontaktlinser så kan jag idag se saker som jag kanske inte hade kunnat se om jag varit född i Bolivia, Peru, Burkina Faso eller något annat land.

Jag är lyckligt lottad! Jag känner mig också väldigt glad över att kunna bidra på ett så konkret sätt som det är att arbeta med Vision For All.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *