Afrika: Ankomst till Karantaba

Välkomstceremoni
Välkomstceremoni

Vi passerar ännu mer grus- och sandvägar och ser spår efter regnperioden. Det finns stora diken mitt i vägen där förmodligen vatten har forsat fram tidigare. Jag är imponerad av vår chaufför som parerar den svåra terrängen med vår buss. En tanke har trots allt infunnit sig. Om vi välter med bussen, är det bäst att sitta mitt i bussen då? Allt går fantastiskt bra och min tanke är därmed helt onödvändig.

När vi äntligen kommer fram till Karantaba. Blir vi varmt och kungligt mottagna av byborna som samlats. Det sjunger och dansar och trummar på plastdunkar. Det känns fantastiskt varmt och välkomnande. Lite ovant för en svensk. Tänk att någon gör sig besvär för vår skull. Önskar att fler fick uppleva ett sådant mottagande. Tänk att alla gått man ur huse för att välkomna oss främlingar. Jag försöker föreställa mig samma scenario hemma…….Vi kan plocka upp ett och annat bra tips härifrån vill jag lova.

Vi installerar oss och går runt och tittar. Innan vi kom visste vi inte om vi skulle få sova på golvet eller i säng. Det blev säng och det känns bra. Att komma upp en bit från marken känns bättre med tanke på olika sorters kryp. Vatten att tvätta sig med finns i dunk. Myggnät över sängen är också på plats.

Nu är det bara att sätta i gång och jobba. I morgon ska vi göra synundersökningar på Hälsocentret som finns intill. Hoppas det kommer många……..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *